В много смарт-часовници вече има детектор за падане. Такава функция има

...
В много смарт-часовници вече има детектор за падане. Такава функция има
Коментари Харесай

Благодарение на Apple Watch 4, в Норвегия бе спасен пенсионер

В доста смарт-часовници към този момент има детектор за рухване. Такава функционалност има и в модела Apple Watch Series 4. Именно с помощта на тази алтернатива е била извикана кола за спешна помощ за човек, който е паднал в банята си в безсъзнание.
Благодарение на умният си часовник, 67-годишният норвежки пенсионер е съумял да избави живота си. Пенсионерът е бил самичък вкъщи, подхлъзвайки се и падайки в банята. Поради това, той е претърпял съществено увреждане на черепа и е изгубил схващане.

В часовника обаче, към този миг сработил бутонът на детектора за рухване и линейката била извикана от смарт-часовника в дома на пенсионера. Поради обстоятелството, че медицинският личен състав е дошъл в точния момент, на лицето е била указана своевременна помощ и в този момент норвежецът е в сигурност.

Бутонът за детектор за рухване на Apple Watch Series 4 се задейства по дифолт за хора над 65-годишна възраст. Ако системата открие рухване на потребителя, то на екрана се появява съобщение с въпрос дали е належащо да се обади на незабавна помощ. Ако притежателят на часовника не реагира до минута, колата за спешна помощ се извиква автоматизирано.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР